GI-grilla?


GI-mat, mat med lågt glykemiskt index och långsamma kolhydrater, anses fortfarande vara lite av en mirakelkur när det gäller att gå ner i vikt. Jag har många kompisar som bestämt hävdar att det bara är att dra ner på kolhydraterna om det stramar lite i favoritjeansen. Så är det ju. Inte. Inte alls faktiskt. Kroppen behöver en jämn balans av kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler. Oavsett om vi vill gå ner i vikt eller inte. Det finns inga genvägar. Däremot finns det olika sätt att skräddarsy bra mat som passar just dig. Här kan GI vara en bra inspiration om du gillar mycket kött och/eller linser, bönor och nya spannmål som quinoa och matvete. Kanske speciellt så här i grilltider.

Här har jag satt ihop ett GI-tema för Arla.se som inte handlar om "vikttipsen som funkar" eller krångliga tabeller utan om vanlig, god och lite långsammare mat:


(Bild: Arla.se)