Måste bara tipsa om min senaste frukostfavorit:
Fil med rivet äpple, kanel och Havrefras.
Detta brukar jag nu varva med:
Mild, naturell yoghurt med hallon, valnötter och lite farinsocker.
Här är såklart färska, egenplockade hallon godast. Annars funkar det nästan lika bra att lägga in frysta hallon i en skål i kylen på kvällen. Tinar perfekt till frukost.
Till de båda frukostalternativen brukar jag äta en smörgås, ofta knäckebröd, med bregott, ost och lite paprika eller gurka. Och sist men inte minst, en kopp Earl Grey-te med mjölk som är mitt absoluta frukostmåste.
Hälsoeffekter
- Äpple ger fibrer, vitaminer och mineraler, det gör hallon också som dessutom är maxade med antioxidanter.
- Kanel kan påverka blodsockernivån och göra den jämnare och därmed ge bättre mättnadskänsla.
- Havre innehåller lösliga fibrer, betaglukaner, som kan påverka kolesterolnivån positivt och i längden förebygga hjärt-kärlsjukdom.
- Valnötter är en jättebra källa till omega 3.
- Farinsocker är inte lika raffinerat och därmed inte lika sött som vanligt socker (men ger ändå en hel del kalorier).