Ekologi enligt Kalf-Hansen


Jag minns Rune Kalf-Hansens trolleri med råvaror och smaker från år 2002. Då jobbade jag på Frukt & Grönt Främjandet och anordnade en pressträff där Rune lagade till små frukt- och gröntdelikatesser. Redan då var ekologi och respekt för naturen utgångspunkt i hans matlagning. Nyligen gav han ut en ny kokbok "Kalf-Hansens ekologiska kök" med recept som hämtar inspiration från våra fyra årstider.

Jag har skrivit om säsongsmat tidigare. Här lånar jag tips från Rune Kalf-Hansen och fyller på listan med råvaror som just nu ( i oktober) är bra för miljön, plånboken och hälsan:

Spenat
Mangold
Pak Choi
Tomat
Gurka
Broccoli
Fänkål
Kålrot
Zucchini
Lingon
Björnbär
Äpplen
Lax
Kolja
Lamm
Fläsk
Ren
Älg