Jag blev lite nyfiken på K-vitamin efter förra inlägget. Ett vitamin som ofta liksom "hoppas över" eftersom det är så ovanligt med K-vitaminbrist. K-vitamin förekommer nämligen i nästan alla livsmedel och en stor del bildar kroppen själv, genom bakterier i tarmen.
K-vitaminet är nödvändigt för att koaguleringsfaktorerna ska bildas i blodet, så att blodet kan stelna. K-vitamin är också viktigt för vår energiomsättning och behövs för att lever och muskler ska fungera.
Gröna bladgrönsaker, spenat, broccoli och brysselkål är mat som innehåller extra mycket K-vitamin.
Läs mer i min vitaminguide.
K-vitaminet är nödvändigt för att koaguleringsfaktorerna ska bildas i blodet, så att blodet kan stelna. K-vitamin är också viktigt för vår energiomsättning och behövs för att lever och muskler ska fungera.
Gröna bladgrönsaker, spenat, broccoli och brysselkål är mat som innehåller extra mycket K-vitamin.
Läs mer i min vitaminguide.