Nu är jag tillbaka efter en lååång bloggpaus (som jag med gott samvete skyller på min fina lilla bebis ankomst).
Jag gillar nya SVT-programmet Landet Brunsås
I gårdagens program diskuterades industriproducerad färdigmat. Som parad-hånexempel visas Findus jultallrik. Henrik Schyffert menar att allt på tallriken lika gärna kunde läggas i en hink, mikras och injiceras. Om man nu har så bråttom att man inte ens hinner tugga och svälja maten. MEN här tänker jag lite på stackars ensamma pensionärer som inte orkar eller kan laga julmat. Kanske blir Findus julltallrik enda sättet att uppnå lite julkänsla, även om det är så långt ifrån originalet man kan komma. Men kanske bättre än inget?
Roligast var i alla fall Erik Haag som ägnade "hela jävla dan" åt att göra korv from scratch. Alltså från ett nyskjutet vildsvin som styckades, maldes ned osv. Erik gör tillsist ett test på sin lille son Dino. Sonen smakar vildsvinskorven, gör tummen upp och så lägger Erik upp färdigproducerad "Dennis-korv" som Dino också glatt testar.
"Vilken korv vann?" frågar Erik.
"Dennis-korven!" ropar sonen glatt.
Såklart. Lite otacksamt kanske men inte alls konstigt. Barn är i regel neofobiska, dvs rädda för ny mat. De vill ha trygg mat med smaker de känner igen. Men ju mer nytt de får testa desto mer mat blir de bekanta med och börjar så småningom gilla.
Bild:Findus