Perfekt vegorätt att göra på gårdagens potatis. Klimatsmart som attan. Enkelt och snabbt är det också eftersom du tillagar kikärtsbiffarna i ugn istället för stekpanna.
4 portioner
Kikärtsbiffar:
1 burk kikärtor
3 kokta potatisar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 hackad röd chili
1 ägg
Salt och peppar
Mixa ingredienserna (jag använde vanlig handmixer), smörj en ugnssäker form. Ställ in i 175 grader i 30 min. Skär till fyrkantiga biffar i efterhand.
Rucolayoghurt:
2 dl turkisk yoghurt/matlagningsyoghurt
1 rivet äpple
Ca 1 dl hackad rucola
Salt och peppar
Servera biffarna med yoghurtsåsen i värmda hamburgerbröd, annat bröd, med sallad eller couscous/bulgur.
Visste du att:
Rucola växer både vilt och odlas i Sverige och heter här senapskål. Inte så italienskt som man kan tro alltså...
4 portioner
Kikärtsbiffar:
1 burk kikärtor
3 kokta potatisar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 hackad röd chili
1 ägg
Salt och peppar
Mixa ingredienserna (jag använde vanlig handmixer), smörj en ugnssäker form. Ställ in i 175 grader i 30 min. Skär till fyrkantiga biffar i efterhand.
Rucolayoghurt:
2 dl turkisk yoghurt/matlagningsyoghurt
1 rivet äpple
Ca 1 dl hackad rucola
Salt och peppar
Servera biffarna med yoghurtsåsen i värmda hamburgerbröd, annat bröd, med sallad eller couscous/bulgur.
Visste du att:
Rucola växer både vilt och odlas i Sverige och heter här senapskål. Inte så italienskt som man kan tro alltså...