Vårens primör no 1, sparris, är fortfarande som godast, billigast och hittas från en odling nära dig (eller ja, ganska nära... relativt lätt att få tag i svensk sparris i alla fall, till exempel från Gotland). Och nu är det ju snart mer försommar än vår men som sagt, sparris is still going strong.
Jag gillar att äta sparris med tuggmotstånd, lite smält smör eller parmesan och lite salt. Perfekt tillbehör till det mesta.
Nyttigt är det ju också så klart, sparris är fullproppat med B-vitaminen folat, c- och a-vitaminer, antioxidanter och lite kalcium. Dessutom en stor dos fibrer och prebiotika i form av tex inulin, som ger bra maghälsa.
Jag gillar att äta sparris med tuggmotstånd, lite smält smör eller parmesan och lite salt. Perfekt tillbehör till det mesta.
Nyttigt är det ju också så klart, sparris är fullproppat med B-vitaminen folat, c- och a-vitaminer, antioxidanter och lite kalcium. Dessutom en stor dos fibrer och prebiotika i form av tex inulin, som ger bra maghälsa.