Oj, oj, vad har jag gett mig in på. Det verkar jädrans krångligt det här med syrning av grönsaker. Och tålamod är ju kanske inte min mest framträdande egenskap. Men jag SKA göra det. No mercy. Lite kul verkar det ju också.
Ni som vill hänga på får inköpslistan av mig här:
- Stora glasburkar med tättslutande glas- och gummilock. (vet inte riktigt var man får tag på det, typ större matbutiker, kök- och inredningsbutiker etc. Jag tänkte googla och kan uppdatera här om jag hittar nåt bra.
- Små glasburkar, gärna smala och höga (används för att pressa). (Här kommer min bebis barnmatsburkar väl till pass. Även Zetas kaprisburkar verkar perfekta. )
- Grönsakerna - jag testar med morötter och rödbetor. Så färska som möjligt, så ett knippe morötter och ett knippe rödbetor. Och för inläggningen behövs även pepparrot, gul lök och lagerblad.
- Salt utan jod. Jod dödar bakterier och här vill vi ju istället få full fart på de snälla bakterierna.
- Mjölksyrebakterier. Finns på apoteket.
Det var allt. To be continued...
Ni som vill hänga på får inköpslistan av mig här:
- Stora glasburkar med tättslutande glas- och gummilock. (vet inte riktigt var man får tag på det, typ större matbutiker, kök- och inredningsbutiker etc. Jag tänkte googla och kan uppdatera här om jag hittar nåt bra.
- Små glasburkar, gärna smala och höga (används för att pressa). (Här kommer min bebis barnmatsburkar väl till pass. Även Zetas kaprisburkar verkar perfekta. )
- Grönsakerna - jag testar med morötter och rödbetor. Så färska som möjligt, så ett knippe morötter och ett knippe rödbetor. Och för inläggningen behövs även pepparrot, gul lök och lagerblad.
- Salt utan jod. Jod dödar bakterier och här vill vi ju istället få full fart på de snälla bakterierna.
- Mjölksyrebakterier. Finns på apoteket.
Det var allt. To be continued...